Úvodní stránka » PIVNÍ RECEPTY

 

 BUŘTY NA PIVU

Celkový čas: 1h a 0min

INGREDIENCE

1 kg buřtů - klasických nad oheň

3 ks papriky - jakoukoliv červenou zelenou nebo žlutou

1 ks cibule - je lepší mít vetší

0,3 l piva - je jedno jakého

4 lžíce oleje - na plech pod buřty

1 sklenička kečupu - na přelití buřtů

POSTUP PŘÍPRAVY

Buřty si nakrojte na délku, abysme tam mohli vložit cibuli a papriku, ale nedořezávejte (jako u utopenců).

Papriku si nakrájejte na kolečka a cibuli také.

Poté vložte cibuli a papriku do buřtů, které máte naříznuté. Buřty vložte do pekáče, který je vymazaný olejem.

Polijte pivem a zalijte kečupem a nechte péci, dokud není zelenina měkká.

  ___________________________________________________________________________________________________________________

 

Candát na pivě

INGREDIENCE 

filé z candáta  - 1 ks

sůl, pepř

Kmín

Slanina - 50 g

pivo světlý speciál svrchně kvašený, 8,2% obj. alk. - 3 dl

silný vývar - 1 dl

Cibule - 2 ks

Cukr - 1 lžíce

vinný ocet - 1 lžíce

sekaná petržel

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso ochutíme solí, pepřem a kmínem. Opečeme kůží dolů dozlatova.

Cibuli nakrájíme na měsíčky. Opečeme dozlatova se špekem, zalijeme octem, pivem, vývarem a 5 minut provaříme.

Nalijeme do pekáče, vložíme porce ryby a pečeme v troubě 10 minut. 

Candát 

________________________________________________________________________________________

PIVNÍ POLÉVKA
 
INGREDIENCE
1 l hovězího vývaru
 0,5 l piva
 1 lžíce cukru
 sůl
 0,2 l smetany
 1 lžíce hladké mouky
 1 lžíce krupice
 1 lžoutek
 silnější plátek šunky
 houska
 máslo
 
POSTUP PŘÍPRAVY
Do vývaru přilijeme pivo, přidáme cukr a sůl, necháme krátce povařit. Ve smetaně rozmícháme hladkou mouku a krupici a za stálého míchání vlijeme do vývaru s pivem. Polévku provaříme, vlijeme do ní rozšlehaný žloutek a přidáme na nudličky rozkrájenou šunku. Při podávání do každé porce vložíme na kostičky nakrájenou, a na másle osmaženou housku. Zapíjíme jak jinak než pivem.