Úvodní stránka » PIVNÍ RECEPTY

 

BUŘTY NA PIVU

Celkový čas: 1h

INGREDIENCE

1 kg buřtů

3 ks papriky 

1 ks cibule - lepší větší

0,3 l piva - jakékoliv

4 lžíce oleje - na plech pod buřty

1 sklenička kečupu - na přelití buřtů

POSTUP PŘÍPRAVY

Buřty si nakrojte na délku, abychom tam mohli vložit cibuli a papriku (ale nedořezávejte, jako u utopenců). Papriku a cibuli nakrájejte na kolečka. Poté vložte zeleninu do buřtů. Buřty vložtě do pekáče, který vymažte olejem. Polijte buřty pivem a zalijte kečupem. Nechte péci, dokud není zelenina měkká. 

  


Candát

CANDÁT NA PIVĚ

 INGREDIENCE

1 ks filé z candáta

Sůl, pepř, kmín

50g slaniny 

3dcl pivo světlý speciál svrchně kvašený 8,2 % obj. alk.

1dcl silného vývaru

2 ks cibule

1 lžíce cukru 

1 lžíce vinného octa

Sekaná petržel

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso ochutíme solí, pepřem a kmínem. Opečeme kůží dolů dozlatova. Cibuli nakrájíme na měsíčky. Opečeme dozlatova se špekem, zalijeme octem, pivem, vývarem a 5 minut provaříme. Nalijeme do pekáče, vložíme porce ryby a pečeme v troubě 10 minut.


PIVNÍ POLÉVKA
 INGREDIENCE

1 l hovězího vývaru

 0,5 l piva

 1 lžíce cukru

 Sůl

 0,2 l smetany

 1 lžíce hladké mouky

 1 lžíce krupice

 1 lžoutek

 Silnější plátek šunky

Houska

Máslo

 
POSTUP PŘÍPRAVY
Do vývaru přilijeme pivo, přidáme cukr a sůl, necháme krátce povařit. Ve smetaně rozmícháme hladkou mouku a krupici a za stálého míchání vlijeme do vývaru s pivem. Polévku provaříme, vlijeme do ní rozšlehaný žloutek a přidáme na nudličky rozkrájenou šunku. Při podávání do každé porce vložíme na kostičky nakrájenou, a na másle osmaženou housku. Zapíjíme jak jinak než pivem.